Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Energideklaration

Energideklaration

Hur mycket energi använder huset? Vad kan man göra för att använda energin på ett effektivare sätt och samtidigt behålla ett gott inomhusklimat? Svar på detta hittar du i byggnadens energideklaration.

Lagen om energideklarationer

Lagen om energideklarationer har ändrats under åren och kommer att förändras mer framöver. Detta beror på att EU:s direktiv om byggnaders energiprestanda har omarbetats och att direktiven sannolikt kommer att omarbetas mer framöver.

Det har också funnits ett behov av att effektivisera och utveckla systemet för energideklarationer. Exempelvis ska energideklarationer alltid kunna visas upp och även överlämnas om fastigheten säljs eller hyrs ut, med några undantag.

Deklarera om byggprojektet gäller ett nytt hus

Gäller ditt byggprojekt ett nytt hus ska du deklarera detta senast två år efter uppförandet. Kolla upp vilka regler som gäller för just ditt projekt.

Deklarationen ska göras av oberoende expert på uppdrag av ägaren och gäller i tio år. Ta gärna hjälp av din Woody-rådgivare för att få veta mer om energideklarationer inför ditt projekt eller för att få kontaktuppgifter till energiexperter.

Länkar